zondag 27 juli 2008

Manana of uno otro dia

Dit is toch niet normaal. Hebben we een prachtige site, staat er nooit iets nieuws op. Nu kan ik verschillende excuses bedenken maar reëel zijn ze niet. Dus laat ik de draad maar weer eens oppikken, want eigenlijk hebben we kei veel te vertellen over van alles. Het werk, onze nieuwe vriend Antonio, de groentetuin, nieuwe huisdieren en dan nog veel en veel meer.
Na een half jaar in Spanje te wonen denk je inmiddels dat je al veel begrijpt van de Spaanse levenstijl. Echt niet. Wij zijn van die Hollandse werkmensen die de hele dag door werken, ook tijdens de siësta en weekenden kennen we niet. Elke dag van 7 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds volle bak aan de werk. En niks morgen wat vandaag af kan, dan ook vandaag afmaken. En daar snapt de Spanjaard niets van. Hier is alles “manana”of “uno otro dia”. Dus alles komt morgen of een andere dag. En dat is wennen.
Ons ijzerwerk voor de ramen is in april besteld en nu nog niet binnen. 3 weken zou het duren maar als ik in de fabriek kom, komt de eigenaar vol trots aanzetten met een ijzeren rek. En als we dan vragen , waar is de rest? Roept ie, manana of uno otro dia.
Het hang- en sluitwerk voor de ramen en deuren zouden binnen 10 dagen binnen zijn. Dat is inmiddels 2 maanden geleden . Maar maak je maar geen zorgen want het komt binnen; manana of uno otro dia.
Tegels voor de badkamer hadden ze op voorraad dus konden morgen afgeleverd worden, manana dus. Na twee weken wachten toch maar eens bellen. Oh ja die Hollanders met de tegels. We hebben toevallig”vandaag ingepland dus ze komen eraan.” Het kon wel half 10 ’s avonds worden dat is toch niet erg mijnheer.” Nee hoor, als ik mijn tegels maar krijg. En inderdaad 5 dagen later op dinsdagmorgen waren de tegels hier.
En wij zullen wat vaker schrijven.
MANANA of UNO OTRO DIA.