zondag 13 april 2008

!We kunnen geen steen meer zien,maar het was kei goe!

31 maart – 3 april 2008

Uitdagingen zijn we aangegaan. Of we het toogje willen metselen? Nog nooit gedaan, maar eh hotseflotse, nu weet ons Kodjo hoe het moet!
In anderhalve dag zat ie erin. Uiteraard wel onder deskundige begeleiding van jullie Gé. Met samengeknepen billen werd 36 uur later de stelling eronder weggehaald, maar je kunt er gerust onderdoor lopen en met plezier naar kijken.


Ondertussen had ons Barbara een nieuw record gevestigd; honderd knopjes schilderen in de Spaanse zon. Dankzij de handschoentjes van Susan, kan ze volgende week gerust naar haar werk.


Woensdag gingen we aan de slag met de woonkamervloer in het Tiscar appartement. Ons Kodjo had al twee dagen zitten bluffen dat je zo’n vloer er in 1 dag in kletst. Met ons vieren hebben we die dag keihard gewerkt. Tegels afbikken en waterpas leggen was het eenvoudige deel van het werk. Suzan had de gouden tip voor de kiezelvloer; je legt ze in de losse specie strak naast elkaar en sproeit er daarna water over. Maar dan de uitvoering; kiezels en keien verzamelen van het veld en kruien naar het appartement. Sam vond onze aandacht voor die stenen zo vreemd dat ie in plaats van stokken te brengen, op stenen ging kauwen. Dan het leggen van de vloer, een klus waarbij je de hele dag op je knieën steen voor steen strak naast elkaar legt. Na zonsondergang, de kip hing al uren aan het spit, waren Kodjo en Gé nog druk aan het leggen. Het resultaat is top!


Een super, mega authentieke Spaanse vloer gemaakt met materialen van het land, al zul je daar geen steen missen.
We hebben ons prima vermaakt; we vonden het heel gezellig, ontspannen en gastvrij. Het eten en drinken was heerlijk, supertop! Maar eh, of die oehoe nou echt bij jullie woont....



Kodjo & Barbara