dinsdag 4 december 2012

het laatste nieuws, maar dan wat uitgebreider

Ons seizoen zit erop.We hebben een heel gezellig jaar achter de rug, veel gelachen, veel nieuwe ervaringen opgedaan en weer veel nieuwe mensen ontmoet. Er zijn dit jaar 333 gasten geweest. Maar die waren niet allemaal nieuw voor ons want 53 mensen waren voor de 2e, 3e,4e,5e of zelfs voor de 6e keer onze gast . En nu hebben we zelf vakantie. Tijd om te relaxen, te klussen en om jullie op de hoogte te brengen van wat laatste nieuwtjes en feiten dmv van deze nieuwsbrief. In mei hadden we de opening van La Capilla. Ons nieuwe appartement in een kerkje. Vanaf het begin een groot succes en in zeer korte tijd zat het vol geboekt. La Capilla is volledig zelfvoorzienend met een eigen zwembad . Maar zoek je gezelschap, dan kun je bij ons op de cortijo terecht voor een praatje, borrel of een maaltijd. En jullie raden het al: de plannen voor het volgend appartement zijn ook klaar. Deze winter gaan we beginnen met de voorbereiding en dan zal er volgend jaar weer gebouwd worden. Maar eerst ligt onze prioriteit bij de welness. De welness tuin begint al vorm te krijgen en er wordt druk gebouwd aan het verwarmd binnen bad. Dit is geen zwembad maar een echt relaxbad. We hebben ook een masseuse die onze gasten komt verwennen met een heerlijke massage, manicure of een pedicure behandeling. Ook zij krijgt een eigen ruimte in de welness tuin. Velen van onze gasten hebben al kennis mogen maken met haar vaardige handen. Omdat we steeds meer de richting ingaan van welness, ecologisch, anders dan een standaard B&B, zijn we ook onze culinaire kant aan het bijschaven, Gé bakt voortaan bijna al ons brood zelf. En dan moet je denken aan bruin brood met diverse ingredienten zoals muesli, diverse zaden en pitten, olijven, spek, gedroogd fruit etc. Of wat te denken van ciabatta met zongedroogde tomaatjes. Heerlijk en puur ambachtelijk brood. Afgelopen jaar heeft onze groentetuin ook veel verse groenten opgeleverd en we hebben het eerste fruit van onze bomen kunnen plukken. Omdat je natuurlijk altijd teveel op hetzelfde moment hebt proberen we zoveel mogelijk in te maken zodat we nu al diverse shutney´s , basissausen en kippenbouillon in potten hebben zitten.. We hebben dit jaar ook een aantal heel bijzondere bezoekers gehad. In mei hebben we 2 dames hier gehad die op freelance basis werken voor tijdschriften. Pauline de fotografe en Margriet de journaliste. Zij hebben hier een reportage gemaakt over onze cortijo en la Capilla. Deze reportage komt in de SEASONS. Seasons nr. 3 van 2013. 4 a 6 pagina´s helemaal over ons. We hebben even een vreugde dansje gemaakt toen we dit hoorden. Vervolgens kregen we eind september een vraag of we als locatie wilde dienen voor een mode reportage. Natuurlijk wilde we dat, laat maar komen. De opnames voor de nieuwe collectie van de merken L´Argentina en Van Zanten-Van Zanten. Deze zijn te zien in hun nieuwe brochure en op hun website. Vanaf januari 2013. Maar dit was nog niet alles. Van krot tot kasteel. Zo heet de rubriek in het blad HUIIS & aanbod. In de volgende uitgave komt hier ons verhaal, met foto´s van voor en na. Vanaf 21 december in de winkels te verkrijgen. Wil je alle kranten artikelen, reportages etc waar wij in voor komen nalezen, kun je ook op onze site kijken onder de rubriek Publiciteit.